فهرست مطالب

تعلیم و تربیت - سال سی و هشتم شماره 3 (پیاپی 151، پاییز 1401)

فصلنامه تعلیم و تربیت
سال سی و هشتم شماره 3 (پیاپی 151، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پروین احمدی*، افسانه نراقی زاده، سما کشاورز دیزجینی صفحات 7-36

    شهروندی مفهومی گسترده است که متضمن حقوق و مسیولیتهایی برای فرد در جامعه است. رشد و پویایی جامعه به وجود شهروندانی وابسته است که برای مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی احساس تعهد کنند و از دانش و نگرش لازم در این زمینه برخوردار باشند. دروس گوناگون، به ویژه مطالعات اجتماعی، نقشی بسزا در این زمینه ایفا می کنند. این پژوهش سیر تحول مفهوم شهروندی در برنامه درسی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی را بررسی کرده است. روش پژوهش، توصیفی از نوع تحلیل محتوا و منابع مورد مطالعه، کتابهای مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی از ابتدای دهه شصت تا دهه 90 (سال تحصیلی 98-1397) بوده است. در این پژوهش از  نمون برگ (چک لیست) مولفه های تربیت شهروندی در سه حیطه دانش، مهارت و نگرش شهروندی و روش کمی (آنتروپی شانون) استفاده شده و واحد تحلیل صفحات (متون، پرسشها، تمرینها و تصاویر) بوده است. روایی نمون برگ را متخصصان تعیین کرده اند و یافته های پژوهش با توجه به بار اطلاعاتی به دست آمده از سه مولفه دانش، مهارت و نگرش نشان داد که مفهوم شهروندی در سالهای تحصیلی 1360 تا 1381 از کمترین ضریب اهمیت (0/318) برخوردار بوده، در سالهای تحصیلی 1381 تا 1392 و 1394 در جایگاه دوم اهمیت (0/326) قرار داشته و در سالهای تحصیلی 1392 (پایه سوم و چهارم ابتدایی) و 1394 (پایه پنجم ابتدایی) به بعد، بیشترین اهمیت (0/354) و توجه را به خود اختصاص داده است. سیر صعودی توجه به مفهوم شهروندی در برنامه درسی مطالعات اجتماعی نویدبخش توجه به جایگاه مهم آن در برنامه ریزی درسی است.

    کلیدواژگان: شهروندی، برنامه درسی، مطالعات اجتماعی، دوره ابتدایی
  • وحیده زلفی، سید داود حسینی نسب*، معصومه آزموده صفحات 37-50

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی- فراشناختی بر میزان بار شناختی و حافظه کاری دانش آموزان دوره دوم ابتدایی دارای مشکلات ویژه یادگیری از نوع خواندن به روش نیمه ‍آزمایشی و با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر میاندوآب در سال تحصیلی 98-1397 تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای 30 دانش آموز با مشکلات ویژه یادگیری از نوع خواندن انتخاب شده و به روش تصادفی در گروه های آزمایشی و کنترل گمارده شدند. برای گرد آوری داده ها از آزمون هوشی وکسلر4  که روایی محتوایی آن را متخصصان تایید کرده اند و دارای ضرایب پایایی تنصیف از 0/71 تا 0/86 است، نمون برگ(چک لیست) نشانگان نارساخوانی(میکاییلی و فراهانی، 1384) که روایی آن را متخصصان تایید کرده اند و پایایی آن 0/92 است، آزمون بار شناختی پاس(1994) که روایی آن را متخصصان تایید کرده اند و پایایی آن 0/89 است و آزمون حافظه کاری ان- بک که روایی آن را متخصصان تایید کرده اند و پایایی آن 0/78 است، استفاده شده است. آزمودنیهای گروه آزمایش برنامه آموزش راهبردهای شناختی- فراشناختی را در 18 جلسه 45 دقیقه ای دریافت کردند، درحالی که آزمودنیهای گروه کنترل فقط آموزشهای مدرسه را دریافت کردند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که پس از پایان آموزش راهبردهای شناختی- فراشناختی تفاوتی معنادار (p<0/001) میان نمرات بار شناختی و حافظه کاری دو گروه وجود داشت. در نتیجه، آموزش راهبردهای شناختی- فراشناختی می تواند به عنوان یک روش مداخله ای در کاهش بار شناختی نامطلوب و افزایش ظرفیت حافظه کاری دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری از نوع خواندن مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی- فراشناختی، بار شناختی، حافظه کاری، مشکلات ویژه یادگیری
  • سعید قماشی، رقیه صادقی رام* صفحات 51-66

    انسان موجودی اجتماعی است و تداوم این زندگی جمعی جز با وضع مقررات الزام آور از سوی دولت امکان پذیر نیست. قوانین کیفری با جرم انگاری رفتارهای مغایر هنجار از ارزشهای اجتماعی حمایت می کنند. عدم رعایت قوانین کیفری، همراه با مجازات خواهد بود که شدیدترین ضمانت اجرای قابل اعمال است. از آنجا که حق و تکلیف اصولا لازم و ملزوم یکدیگرند، الزام به رعایت مقررات، می بایست با حقوقی برای اعضای جامعه همراه باشد. تکلیف به رعایت مقررات قانونی از سوی دولت، بدون جامعه پذیری، آگاهی از مقررات و احترام به حقوق دیگران، تکلیفی یک جانبه خواهد بود. یکی از حقوق انسانی که مبنای مسیولیت کیفری بوده و نقشی اساسی در توانمندسازی انسان، آگاهی نسبت به حقوق و تکالیف، جامعه پذیری، مدارا و رواداری دارد، آموزش است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی این مساله است که حق بر آموزش به عنوان یک حق اساسی، چه تاثیری بر تضمین مسیولیت کیفری متوازن دارد و آیا نیستی یا کاستی آن می تواند در ایجاد مسیولیت کیفری یا استحقاق تحمل مجازات موثر باشد؟ این پژوهش، کتابخانه ای و اسنادی، با بهره گیری از کتابها، مقالات، مقررات داخلی و اسناد بین المللی درباره حق بر آموزش، به روش استدلالی و تحلیلی- توصیفی انجام شده و پژوهشی است کاربردی که می تواند راهگشای قانونگذار در توجه به حق بر آموزش در مسیولیت کیفری باشد. یافته ها بیانگر این است که گرچه این حق در قانون اساسی مورد حمایت قرار گرفته اما در قوانین کیفری ایران، به تاثیر آن به منزله اساس مسیولیت کیفری بی توجهی شده و در آن هیچ دفاعی با عنوان دفاع نیستی یا کاستی حق بر آموزش پیش بینی نشده است.

    کلیدواژگان: حق بر آموزش، مسئولیت کیفری، آگاهی از قانون، جامعه پذیری، عامل شناختی
  • الهه سلیمی*، ناصر میرسپاسی، کرم الله دانش فرد صفحات 67-84

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی آسیبهای سیستم مدیریت منابع انسانی در نظام آموزشی آموزش و پرورش و ارایه پیشنهادهایی برای بهبود آن انجام شده است. این پژوهش، ماهیتا کمی، از نظر هدف توصیفی و از نظر گردآوری داده ها، پیمایشی است. جامعه آماری متشکل از معلمان و مدیران مدارس دولتی استان تهران بوده و نمونه آماری به روش نمونه گیری احتمالی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شده است. در این پژوهش شناسایی آسیبهای این نظام بر اساس مدل میر، در چهار حوزه جذب و تامین، آموزش و بهسازی، نگهداری و به کارگیری منابع انسانی صورت گرفته است. به این منظور، مصاحبه های اکتشافی با خبرگان آموزش و پرورش انجام و با توجه به مبانی نظری مرتبط، سوالات پرسشنامه پژوهش تنظیم شد. برای تحلیل داده ها، نرم افزارهای LISREL  و SPSS  و روش تحلیل عاملی تاییدی و آزمون t  تک نمونه ای به کار گرفته شده است. یافته ها حاکی از آن است که مهم ترین آسیبها از نظر معلمان و مدیران، در حوزه نگهداری در مولفه های حقوق و مزایا و ایمنی، در حوزه آموزش و بهسازی، مولفه ارزیابی عملکرد و در حوزه کاربرد، مولفه انگیزش است. از میان این آسیبها می توان به نامناسب بودن شاخصهای رتبه بندی و ارزیابی عملکرد، حقوق و مزایای پایین نسبت به سایر دستگاه های اجرایی کشور، فقدان حمایتهای قانونی مانند بیمه مسیولیت مدنی و قضایی برای معلمان و نبود نظام کارراهه شغلی اشاره کرد.

    کلیدواژگان: سیستم مدیریت منابع انسانی، جذب و تامین، آموزش و بهسازی، نگهداری، به کارگیری، نظام آموزشی
  • پریوش زارعی، زهرا طالب*، علی اکبر خسروی بابادی، سودابه عضدالملکی صفحات 85-104

    مطالعه سنتزپژوهی حاضر با هدف شناسایی ویژگیهای پشتیبانی کننده محیط یادگیری ترکیبی از راهبردهای یادگیری خودتنظیمی دانش آموزان مدارس متوسطه انجام شده است. جامعه آماری برگرفته از پنج پایگاه اطلاعاتی خارجی در بازه زمانی 2017 تا 2020 به تعداد 128 مطالعه بود که با روش فراترکیب سندلوسکی و باروسو (2003) به ترکیب داده های به دست آمده از منابع پیشین پرداخته شده است. به منظور کنترل کیفیت مطالعات، از چک لیست (نمون برگ) استروب استفاده شده است و 22 مطالعه در تحلیل نهایی شناسایی و انتخاب شده اند. نتایج نشان داد که اولا چارچوبهای ابزاری مطالعات، محیط یادگیری ترکیبی را از نظر راهبردهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری توصیف می کنند و بر اساس این توصیف، یک نقطه شروع برای پژوهشهای آتی به منظور غلبه بر مشکلات طراحی مربوط به راهبردهای خودتنظیمی دانش آموزان در محیطهای یادگیری ترکیبی فراهم می شود. ثانیا، پژوهشها و تجربه های دیگر از این رویکرد واکاوی برای توصیف و پشتیبانی از راهبردهای یادگیری در محیطهای ترکیبی بهره مند می شوند. توانایی توصیف محیطهای یادگیری ترکیبی به روشی منظم، درهایی را برای مجموعه ای از مداخلات عملی باز می کند و پژوهشهای بیشتر در مورد موضوعات خودنظارتی را تسهیل می کند. این امر به طراحان این امکان را می دهد تا  راهبردهای خودتنظیمی یادگیرندگان را با دقتی بیشتر هدف قرار دهند.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، یادگیری ترکیبی، مدارس متوسطه، راهبردهای انگیزشی، مدیریت منابع
  • ملیحه حقدار ساحلی، احمد محمودی*، محمدحسین قربانی، محسن حلاجی صفحات 105-124

    این پژوهش با هدف تدوین برنامه راهبردی بازاریابی فدراسیون ورزش دانش آموزی تدوین شده است. روش پژوهش آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی اجرا شد. نمونه آماری این پژوهش در بخش کیفی شامل مدیران و مسیولان فدراسیون ورزش دانش آموزی، اساتید دانشگاه و متخصصان حوزه ورزش دانش آموزی (16 نفر) و در بخش کمی شامل رییس، نایب رییس، دبیر فدراسیون، روسای کمیته ها و واحدها در فدراسیون (11 نفر)، مسیولان انجمنهای ورزشی (25 نفر) و روسای هیاتهای استانی (32 نفر) بود. به منظور شناسایی نقاط قوت، ضعف و فرصت و تهدید از الگوی SWOT استفاده شده است. پرسشنامه پژوهش بر اساس الگوی مطرح شده در چهار بخش نقاط قوت (12 گویه)، نقاط ضعف (11 گویه)، فرصتها (10 گویه) و تهدیدها (12 گویه) طراحی شده است. به منظور تجزیه و تحلیل استنباطی اطلاعات از تحلیل SWOT استفاده شد. نتایج نشان داد که «دید مثبت و قابل اعتماد به نهاد آموزش وپرورش برای دانش آموزان و والدین» در حکم مهم ترین نقطه قوت، «ارتباط ضعیف با رسانه های گروهی و عدم پوشش رسانه ای ورزش دانش آموزی» مهم ترین نقطه ضعف، «تمایل حامیان مالی مختلف برای ورود به مدارس» مهم ترین فرصت و «عدم وجود زیرساختهای مناسب در ورزش دانش آموزی» به منزله مهم ترین تهدید بازاریابی ورزشی فدراسیون ورزش دانش آموزی ایران مشخص شدند. همچنین جایگاه راهبردی بازاریابی ورزشی در منطقه ST (رقابتی) قرار دارد. نتایج تحلیل و شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدها منجر به تدوین چهار استراتژی ST، سه استراتژی SO، سه استراتژی WT و سه استراتژی WO شده است.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، بازاریابی ورزشی، فدراسیون ورزش دانش آموزی، الگوی SWOT
  • سمیه سالاری، علی اکبر امین بیدختی* صفحات 125-142

    یکی از مهم ترین سازمانها در هر جامعه، سازمانهای آموزشی اند و یکی از اصلی ترین ارکانی که نظام تعلیم و تربیت بر پایه آن استوار است، معلمان هستند. به همین منظور، توسعه حرفه ای، به منزله مولفه اصلی رشد و پیشرفت معلمان در نظر گرفته شده است که از سوی نظامهای آموزشی برای توانمندسازی آنها به کار گرفته می شود. با توجه به ضرورت توجه به توسعه حرفه ای و به دلیل گسترش سازمانها، شرایطی در سطح جامعه ایجاد شده است که سازمانهای آموزشی برای افزایش توجه به توسعه حرفه ای تلاش می کنند. از این رو، پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه خودکارآمدی معلمان و مدیریت دانش با توسعه حرفه ای معلمان شهرستان بیرجند انجام شده است. مطالعه حاضر از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل همه معلمان شهرستان بیرجند در سال تحصیلی 97-1396 بود. حجم کل جامعه آماری 4200 نفر بود که بر اساس جدول مورگان 351 نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش و گرد آوری اطلاعات، از پرسشنامه های خودکارآمدی معلمان چانن- موران و وولفولک هوی (2001)، پرسشنامه مدیریت دانش نوناکا و تاکوچی (1995) و پرسشنامه توسعه حرفه ای دبیران ایوبی آواز (1383) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که میان خودکارآمدی معلمان و مدیریت دانش با توسعه حرفه ای معلمان شهرستان بیرجند رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بر اساس یافته های این پژوهش، می توان نتیجه گیری کرد که با افزایش خودکارآمدی و مدیریت دانش در میان معلمان، بر توسعه حرفه ای معلمان نیز افزوده می شود.

    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، خودکارآمدی، مدیریت دانش، معلمان
  • مینا رنجبری، توران سلیمانی ملایوسف* صفحات 143-158

    در این پژوهش، تفاوت کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان پسر پایه چهارم مدارس عادی و مدارس زندگی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی، از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانش آموزان پایه چهارم دوره ابتدایی مدارس عادی و مدارس زندگی شهر تهران بود. نمونه آماری با استناد به جدول مورگان به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای غیرنسبتی انتخاب شده و با تکمیل پرسشنامه کیفیت زندگی اندرسون و بورک (2000) مورد ارزیابی قرار گرفته است. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری با نظر متخصصان و اساتید این حوزه مشخص و اعتبار آن  با آلفای کرونباخ 0/81 محاسبه شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری کولموگروف - اسمیرنف و آزمون t مستقل  استفاده شده و در همه مراحل تجزیه و تحلیل از نرم افزار  SPSS بهره گیری شده است. یافته های به دست آمده نشان داد که میان دانش آموزان مدارس عادی و مدارس زندگی از نظر کیفیت زندگی، میزان انسجام اجتماعی،  میزان ماجراجویی، میزان استفاده از فرصت، میزان رضایت عمومی، میزان رابطه معلم  با دانش آموزان با 99 درصد اطمینان و میزان پیشرفت دانش آموزان با 95 درصد اطمینان تفاوت معنادار وجود دارد. یافته های این پژوهش همچنین نشان داد که میان دانش آموزان مدارس عادی و مدارس زندگی از نظر عواطف منفی به منزله یکی از ابعاد کیفیت زندگی تحصیلی با 95 درصد اطمینان تفاوت معنادار وجود ندارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کیفیت زندگی تحصیلی، مدارس عادی، مدارس زندگی
  • ستار صیدی، حمزه احمدیان*، مجید صفاری نیا صفحات 159-176

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی همدلی عاطفی بر اساس تنظیم هیجان و خودکنترلی در معلمان انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل معلمان شهر سنندج در سال 1396 بود که از میان آنان 425 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه های تنظیم هیجان (گروس و جان، 2003)، خودکنترلی (نیک منش، 1386) و همدلی عاطفی متعادل (مهرابیان و اپستاین، 1972) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها از طریق آزمونهای همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که میان سرکوبی هیجان و همدلی عاطفی رابطه منفی وجود دارد (0/05<p) و میان تکانشی بودن، عمل به وظایف ساده، جستجوی مخاطره و فیزیکی بودن در مقابل ذهنی بودن با همدلی عاطفی رابطه منفی وجود دارد (0/01<p). همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که متغیر سرکوبی هیجان و متغیرهای عمل به وظایف ساده، جستجوی مخاطره و فیزیکی بودن در مقابل ذهنی بودن از مولفه های خودکنترلی معنادارند (0/05 <p). با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت سرکوبی هیجانات و خودکنترلی پایین عواملی اند که می توانند در همدلی عاطفی مشکل ایجاد کنند. از این رو، مدنظر قرار دادن آموزش تنظیم هیجان و خودکنترلی می تواند به افزایش همدلی عاطفی در معلمان کمک کند.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، خودکنترلی، همدلی عاطفی، معلمان
|
  • P. Ahmadi *, A. Naraghizadeh, S. Keshavarz Deezjini Pages 7-36

    A broad term, citizenship can guarantee an individual's rights and responsibilities in the society. The growth and dynamism of a society depends on citizens who feel responsible to participate in social and political affairs and have the necessary knowledge and insight to do so. Various school subjects make a significant contribution in this area. The present research has studied the evolutionary path of the concept of citizenship in the elementary school curriculum for social studies. A descriptive method involving content analysis of the subject material – elementary school textbooks for social studies from the 1980s up to the 2018-2019 school year – has been used. A checklist for the components of citizen education – three areas consisting of knowledge, skill and citizen attitude) as well as the quantitative method (Shannon's entropy) – have been used as the unit of analysis for the pages (texts, questions, exercises and pictures). Specialists have confirmed the validity of the checklist, and the research findings based on the load of data obtained from the three components of knowledge, skill and attitude indicate that while the concept of citizenship has the smallest coefficient of importance (0.318) through the years 1981 to 2002, while during the years 1981 to 2013 and in 2015 it rose to 0.326, and enjoyed its highest coefficient of importance and attention in 2013 (for third and fourth grades) and 2015 (for the fifth grade), 0.345. The rise in attention toward the concept of citizenship in the curriculum for social studies is a good omen implying the attention it enjoys as a significant part of the curriculum.

    Keywords: citizenship, curriculum, social studies, elementary school
  • V. Zolfi, S. D. Hosseininasab *, M. Azmoudeh Pages 37-50

    This research has aimed to study the effectiveness of training in cognitive-metacognitive strategies upon the cognitive load and working memory of senior primary school students with specific learning difficulties in reading by means of a semi-experimental method and using pre-tests and post-tests with a control group. The statistical population consisted of senior primary school students from the city of Miandoab in the school year of 2018-2019; using a random multi-stage sampling method, 30 students with specific learning difficulties in reading were selected and randomly divided into test and control groups. To collect data, The Wechsler Adult Intelligence Scale (Fourth Edition), whose content validity has been verified by experts and shown to have a split-half reliability coefficient of 0.71 to 0.86, the Dyslexia Symptoms Checklist devised by Mikaili and Farahani (2005), whose validity has been verified by experts and has a reliability of 0.92, the Paas Cognitive Load Test (1994), whose validity has been confirmed by experts and has a reliability of 0.89, and the N-back Working Memory Test, whose validity has been verified by experts and shows a reliability of 0.78, were used. The examinees in the test group received eighteen 90-minute sessions of training on cognitive-metacognitive strategies, while the examinees in the control group just received ordinary school training. Covariance analysis indicated a significant difference (p<0.001) between cognitive load and working memory grades between the two groups after training. Therefore, training on cognitive-metacognitive strategies as an intervention method can lead to reduced undesirable cognitive load and increased capacities of working memory in students with specific learning difficulties in reading.

    Keywords: cognitive-metacognitive strategies, cognitive load, working memory, specific learning difficulties
  • S. Ghomashi, R. Sadeghi Ram* Pages 51-66

    Man is a social being, and social life cannot endure without the enforcement of regulations and laws by the government. By assuming abnormal behaviors as criminal, criminal laws seek to protect social values. Disobeying criminal laws will lead to punishment, the most intense form of guarantee possible for the enforcement of laws. As rights and responsibilities are interdependent and correlative, committal to the observance of laws must come with rights for members of the society. Without sociability, awareness of rules and respect for the rights of others, being responsible for obeying laws and rules will be a mere one-way street. One of the human rights which serves as the basis for criminal liability and plays a fundamental role in empowering humans, awareness of rights and responsibilities, sociability, and tolerance is education. The main aim of the present research is to examine the effect of the right to education as a fundamental right upon balanced criminal liability and whether its absence or lack can influence criminal liability or the deserving of punishment. A library research, this study has taken a document-based approach, making use of books, articles, domestic rules as well as international documents on the right to education in a reasoning-based, analytical-descriptive fashion. This applied research can pave the way for legislators to pay more attention to education when it comes to criminal liability. The findings indicate that even though the right to education has been advocated constitutionally, Iran's criminal laws have paid no attention to its effect as a basis for criminal liability, and no defense has been provided for the absence of lack of the right to education.

    Keywords: right to education, criminal liability, awareness of the law, sociability, cognitive factor
  • E. Salimi*, N. Mirsepasi, K. Daneshfard Pages 67-84

    The present research has endeavored to identify the flaws in the human resource management system in Iran's educational administration and resent suggestions for improvement. Quantitative in nature, this study has taken a descriptive approach regarding its objective while the approach toward data collection has been of the survey kind. Teachers and principals of state-owned schools in the province of Tehran constituted the statistical population, and the sample has been selected by means of random multistage clustered sampling. The system flaws have been identified in four areas – recruitment and securement, training and improvement, maintenance and the deployment of human resources. Thus, exploratory interviews were conducted with experts on Iran’s educational system, and the research questionnaire was devised based on relevant theoretical foundations. For data analysis, LISREL and SPSS software were used, and confirmatory factor analysis and the one-sample T-test were used. The findings indicate that, as seen by teachers and principals, when it comes to retaining staff, the most important flaws occur in the components of salary, benefits and security, while in the domain of training and improvement, performance assessment is the main component, and in the field of deployment, motivation is the main component. Inappropriate indices of ranking and performance assessment, inadequate salaries and benefits compared to other executive branches of the government, the lack of legal support such as civil liability insurance for teachers and the absence of a career path system can be named as some of the flaws.

    Keywords: human resources management system, recruitment, securement, training, improvement, deployment, educational system
  • P. Zarei, Z. Taleb *, A. A. Khosravi Babadi, S. Azodolmolki Pages 85-104

    This synthesis research has aimed to identify the features of blended learning environments which support self-regulatory learning strategies in high school students. The statistical population was derived from five foreign databases, consisting of 128 articles from 2017 to 2020. The data obtained were integrated using Sandelowski & Barroso's meta-synthesis method (2005). STROBE Checklist was used to control the quality of the study, and 22 articles were identified and selected for the final analysis. As indicated by the results, first of all, the frameworks used in the studies describe blended learning environments from the point of view of motivational strategies and learning strategies, and based on such a description, a starting point is provided for future research in order to overcome designing problems regarding students' self-regulatory strategies in blended learning environments. Secondly, other studies and research will also benefit from this analytical approach for the description and support of self-regulatory learning in blended learning environments. The capability to describe blended learning environments in a systematic fashion opens doors for a series of practical interventions, this facilitating further studies in the self-regulatory field. This will help designers address learners' self-regulatory strategies with greater accuracy.

    Keywords: self-regulatory learning strategies, blended learning, secondary school, motivational strategies, resource management
  • M. Haghdar Saheli, A. Mahmoudi*, M. H. Ghorbani, M. Hallaji Pages 105-124

    The present research has aimed to compile a strategic marketing plan for the Student Sports Federation. Using a mixed research method, the study took a qualitative and quantitative approach. In the qualitative phase, the statistical population of this research consisted of the Student Sports Federation managers and officials, university professors and experts on students' sports (16 individuals), while in the quantitative phase, it consisted of the president, the vice president, the federation secretariat, committee heads and unit chiefs within the federation (11 individuals), heads of sports associations (25 individuals) and heads of provincial boards (32 individuals). The SWOT model has been used in order to identify strengths, weaknesses, opportunities and threats. The study's questionnaire has been designed based on the above-mentioned model, thus consisting of four parts: strengths (12 items), weaknesses (11 items), opportunities (10 items) and threats (12 items). SWOT analysis was used for the inferential analysis of the data. As indicated by the results, "a positive attitude and trust toward the educational system by students and parents" proved to be the most important strength, "lacking relationship with the mass media and the absence of media coverage when it comes to student sports" was the most important weakness, "the tendency of various financial sponsors toward involvement in schools" stood out as the most important opportunity, and "the lack of appropriate infrastructures in student sports" was seen as the greatest threat to Iran's Student Sports Federation. Moreover, sports marketing is strategically situated in the ST area (competition). The results obtained from the analysis and identification of the strengths, weaknesses, opportunities and threats led to the compilation of four ST strategies, three SO strategies, three WT strategies, and three WO strategies.

    Keywords: strategic plan, sports marketing, student sports federation, the SWOT model
  • S. Salari, A. A. Aminbeidokhti * Pages 125-142

    Educational organizations are among the most important in any society, and teachers are one of the most fundamental pillars of any educational system. Therefore, professional development is regarded as one of the main components engaged in teacher development and used by educational systems to improve teachers. Considering the necessity of attention toward professional development and due to the expansion of organizations, the society is in a state in which educational organizations put in efforts to increase attention to professional development. Thus, the present study has aimed to examine the relationship between teachers' self-efficacy and knowledge management and professional development in teachers in the city of Birjand. The present research has taken a correlative approach. The statistical population consisted of all teachers in Birjand in the school year of 2017-2018, with a volume of 4200 individuals, 351 of whom were selected based on Morgan table and by means of random clustered sampling. Tschannen-Moran and Woolfolk Hoy's Teacher Sense of Efficacy Scale (2001), Nonaka and Takeuchi's Knowledge Management Questionnaire (1995) and Ayyubi Avaz's Teachers' Professional Development Questionnaire (2004) were used for the measurement of the study's variables and data collection. Pearson correlation and regression analysis tests were used for data analysis. The findings of this research indicated a positive and significant correlation between teachers' self-efficacy, knowledge management, and professional development. Based on the findings of this research, it can be concluded that increased self-efficacy and knowledge management on teachers' behalf leads to enhanced professional development for teachers as well.

    Keywords: professional development, self-efficacy, knowledge management, teachers
  • M. Ranjbari, T. Soleimani Mullayousef * Pages 143-158

    In the present research, the difference between the quality of life of fourth-grade schoolboys in ordinary schools and those in schools of life in the city of Tehran have been studied. A descriptive, causal-comparative approach was used. The statistical population consisted of all fourth-grade elementary school students in ordinary schools and schools of life in the city of Tehran. The statistical sample was selected based on the Morgan table and by means of random stratified sampling, and assessed by using the questionnaire on the quality of school life by Anderson and Bourke (2000). The validity of the questionnaire has been determined based on face validity through remarks made by experts and academicians, and Cronbach’s alpha was shown to be 0.81.  The Kolmogorov–Smirnov test and the T-test were used for data analysis, and SPSS software was used in all phases of analysis as well. The findings pointed out significant differences between ordinary school students and those studying at schools of life regarding their quality of life, social coherence, adventurousness, opportunism, general sense of satisfaction, and teacher-student relationships at 99% percent confidence interval and regarding students' academic progress at 95% percent confidence interval. The findings of this study also showed, at 95% percent confidence interval, there to be no significant difference between ordinary school students and those studying at schools of life regarding their negative emotions as one of the aspects of the quality of school life.

    Keywords: quality of life, quality of school life, ordinary schools, schools of life
  • S. Saidi, H. Ahmadian*, M. Saffarinia Pages 159-176

    The present research has been conducted as an effort to predict emotional empathy on the basis of emotion regulation and self-control in teachers. A descriptive-correlative method was used. The statistical population consisted of teachers in the city of Sanandaj in the year 2017, 425 of whom were selected by means of stratified random sampling and asked to complete Gross and John (2003) Emotion Regulation Questionnaire, Self-control Questionnaire (Nikmanesh, 2007) and the Questionnaire Measure of Emotional Empathy (Mehrabian and Epstein, 1972). Pearson correlation and regression analysis tests were used for data analysis. Pearson correlation results pointed out a negative correlation between suppressing emotions and emotional empathy (P<0.05), and that being impulsive, fulfilling simple duties, seeking hazards and being physical in contrast to being mental have a negative correlation (P<0.01). Moreover, simultaneous regression analysis results showed that the variable of suppressing emotions and the variables of fulfilling simple duties, seeking hazards and being physical in contrast to being mental can be named as significant components of self-control (P<0.05). The findings of the study indicate that suppressing emotions and low self-control are factors that can inhibit emotional empathy. Therefore, taking training on emotional regulation and self-control can help enhance emotional empathy among teachers.

    Keywords: emotion regulation, self-control, emotional empathy, teachers